Om Vild med frø

Vild med frø er en online frøbutik, hvor du kan købe frø og blomsterfrø til din have. De frø, du kan købe er hovedsageligt udvalgt med det formål: - 1/ at de kan bidrage til den vilde have – eller gøre din have en anelse mere vild, - 2/ at de er gavnlige for bier, sommerfugle og andre nyttige insekter i haven, - 3/ at de gør dig glad og i godt humør, når de blomstrer eller står med visne frøstande vinteren igennem.

 

At skabe en vild have, eller en have, hvor det vilde får en større plads, er ikke svært! Det forudsætter dog en noget anden tilgang til haven og den pleje man plejer at udføre. Nogle gange kræver det egentlig bare at man venter; venter på at se, hvad der sker og venter på at se hvilke planter, der er på vej. Vil man hjælpe naturen og det vilde på vej, så har man brug for frø - og så er du kommet til det helt rette sted.

 

Ambitionen med Frøbutikken Vild med frø er at tilbyde en online frøbutik, hvor den faglige viden er tilstede og hvor der er fokus på haveejerens behov ude i felten – altså når man står med jord på fingerne og skal udså sine frø. Det er desværre min erfaring at flere webshops og online frøbutikker drives uden grøn faglighed, og det synes jeg er meget ærgerligt.

 

Personligt er jeg meget optaget af økologi og respekt for naturen. Jeg er uddannet landskabsarkitekt, og har arbejdet meget med beplantning og med naturen som inspirationskilde. Jeg ved en del om botanik, jordbundsforhold og dyrkningsbetingelser. Jeg synes, at naturen er både kompliceret og meget fantastisk. Dét at visse bier kun søger efter føde på én eller få planter, dét at sommerfugle kan finde én plante i en stor have for at lægge æg netop kun dér eller at et lillebitte frø kan lægge i dvale i jorden under stærk frost og en høj fugtpåvirkning og alligevej fremspire på det helt rette tidspunkt – det er da fantastisk 😊

 

Jeg vil i udtalt grad bestræbe mig på at frø her på siden er dyrket under under økologiske eller biodynamiske forhold, men det vigtigste er dog at plantearterne giver køberne mulighed for at forskønne, forvilde og nyttiggøre deres haver og udearealer.  Jeg hjemkøber mine frø fra seriøse frøfirmaer i Europa og her i Danmark, der alle leverer kvalitetsfrø. Der hjemkøbes også økologiske frø i det omfang, det er muligt. Det vil naturligvis fremgå af de enkelte plantearter. Jeg køber frø hjem løbende og køber således mindre frømængder. På den måde undgås det at hjemkøbe store partier af frø, der så vil være længe om at blive solgt.

 

Alle frø håndpakkes i små brune papirsposer, hvor de væsentligste informationer om art og sort samt sådybde og voksested vil fremgå af plantelabel. Mine poser er holdt helt enkle, og er således ikke flot illustreret, som man ser det i nogle andre frøbutikker. Det er lækkert at modtage en flot pakke og nogle smukke frøposer, men min egen erfaring er, at det ikke er særlig nødvendigt, når man først står i haven eller drivhuset med jord på hænderne – eller når poserne er blevet lidt krøllet og pakket ned til næste gang man sår.

For de fleste plantearter er det muligt at købe forskellige frømængder -  så du kan finde noget der passer dig og din have. Under de enkelte plantearter kan man se, hvilken frømængde og hvor ca. mange frø, der er i poserne. 

 

Tak fordi du kiggede forbi, og jeg håber, at du får en rigtig god oplevelse med din handel – og ikke mindst med dine frø, hvis du køber nogle her på siden. Skulle du have spørgsmål er du meget velkommen til at skrive. Har du bemærkninger så vil jeg naturligvis også gerne høre fra dig. Det er altid godt at udvide horisonten og ens vidensgrundlag, og det vil jeg også meget gerne. Du kan kontakte mig på kontakt@vildmedfroe.dk.

 

Vh Martin