Om Frøbutikken Vild med frø

Vild med frø er en online frøbutik, hvor du kan købe frø og blomsterfrø til din have. De frø, du har mulighed for at købe er primært udvalgt med det formål: - 1/ at de kan bidrage til den vilde have, - 2/ at de er gavnlige for bier, sommerfugle og andre nyttige insekter i haven, - 3/ at de gør dig i godt humør, når de blomstrer eller står med fine, visne frøstande vinteren igennem.

 

At skabe en vild have, eller en have, hvor det vilde får en større plads, er egentlig ikke så svært! Det forudsætter dog en noget anden tilgang til haven og den pleje man plejer at udføre. Nogle gange kræver det egentlig bare, at man venter; venter på at se, hvad der sker og venter på at iagttage hvilke planter, der er på vej frem. Vil man hjælpe naturens processer og det vilde på vej, så har man brug for frø - og så er du kommet til det helt rette sted.

 

Ambitionen med Frøbutikken Vild med frø er at drive en online frøbutik, hvor den faglige viden er tilstede og hvor der er fokus på haveejerens behov ude i felten – altså når man står med jord på fingerne og skal udså sine frø. Det er desværre min egen rfaring at flere webshops og online frøbutikker drives helt uden plantefaglighed, og det synes jeg er meget ærgeligt.

 

Mit navn er Martin, jeg er uddannet landskabsarkitekt, og har arbejdet meget med beplantning i mit professionelle arbejdsliv og med naturen som inspirationskilde. Jeg ved en del om botanik, jordbundsforhold og dyrkningsbetingelser. For mig er naturen både kompliceret og meget fantastisk. Dét at visse bier kun søger efter føde på én eller få planter, dét at sommerfugle kan finde én plante i en stor have for at lægge æg netop kun dér eller at et lillebitte frø kan være i dvale i jorden under hård frost og en høj fugtpåvirkning og alligevel fremspire på det helt rette tidspunkt – det er da både imponerende og fantastisk 😊

 

Mange af frøene der sælges her i frøbutikken er dyrket under under økologiske eller biodynamiske forhold. Det giver naturligvis bedst mening, men det vigtigste er dog at plantearterne giver dig som køber mulighed for at forskønne, forvilde og nyttiggøre din haver og udearealer.  Jeg hjemkøber kun frø fra seriøse og professionelle frøfirmaer i Europa eller her i Danmark, der alle leverer kvalitetsfrø. Frøene købes hjem løbende og i mindre frømængder; på den måde undgås det at hjemkøbe store partier af frø, der så vil være længe om at blive solgt.

 

Alle frø håndpakkes i små brune papirsposer, hvor de væsentligste informationer om art og sort samt sådybde og voksested vil fremgå af plantelabel. Mine poser er holdt helt enkle, og er således ikke flot illustreret, som man ser det i nogle andre frøbutikker. Det er lækkert at modtage en flot pakke og nogle smukke frøposer, men min egen erfaring er, at det ikke er særlig nødvendigt, når man først står i haven eller drivhuset med jord på hænderne – eller når poserne er blevet lidt krøllet og pakket ned til næste gang man sår.

For de fleste plantearter er det muligt at købe forskellige frømængder -  så du kan finde noget der passer dig og din have. Under de enkelte plantearter kan man se, hvilken frømængde og hvor ca. mange frø, der er i poserne. Antal frø kan variere, da der vil være forskelle i frøenes vægt fra år til år. Derfor pakkes poserne efter vægt, og der fyldes altid mere i end minimumsvægten...

 

Tak fordi du kiggede forbi, og jeg håber, at du får en rigtig god oplevelse med din handel – og ikke mindst med dine frø, hvis du køber nogle her på siden. Skulle du have spørgsmål er du meget velkommen til at skrive. Har du bemærkninger så vil jeg naturligvis også gerne høre fra dig. Det er altid godt at udvide horisonten og ens vidensgrundlag, og det vil jeg også meget gerne. Du kan kontakte mig på kontakt@vildmedfroe.dk.

 

Vh Martin