La' det gro

oprettet d.

La' det gro

Der er mange måder at forbedre biodiversiteten - også helt lokalt. I min optik handler det vilde om meget mere end blot at udså skønne og vilde frø - selv om jeg naturligvis er meget taknemmelig og glad for de mange frø, som jeg sender afsted til det ganske land.

Det handler også om at lade stå til, at lade ting forfalde og lade nyt indfinde sig. Det er noget vi erfaringsmæssigt har noget svært ved. Vi vil gerne ordne, strukturere og gøre pænt. Eksempelvis denne tjørn. Den lider under mistrivsel, men den blomstrer dog forsat. Det vil være nemmest at fjerne den, måske erstatte den af noget nyt - måske blot lade græsset generobre stedet, hvor stammen og rodhalsen idag møder jorden.

Den har fået lov at stå, den er udtalt tildækket med lav og den bringer således både pryd og nytte - og medvirker til at højne den samlede biodiversitet i netop dette område.

Vi har rigtig mange forskellige laver, de er iøjnefaldende, karakteristiske og ofte farvestrålende - især i vintermånederne, hvor meget ellers er brunt og lidt farveløst.

Så husk at lade stå til... det kan altså også noget :-) Har du alligevel brug for lidt mere, så kan du naturligvis også udså nogle frø...


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar