Blåhat – flot, vild og eftertragtet

oprettet d.

Blåhat – flot, vild og eftertragtet

Blåhat er endnu en hjemmehørende planteart, der bør stå i de fleste haver, der ønsker at være lidt vildere. Blåhat er flerårig og en ret hårdfør plante, der ikke stiller særlig store krav. Den får flotte blåviolette blomster, der næsten ser svævende ud lidt på afstand.

Almindelig blåhat tiltrækker bier og sommerfugle, og er en rigtig god kilde til både nektar og pollen. Blåhat er dermed et meget oplagt plantevalg til at understøtte havens insektliv. Når blomstringen er overstået, så udvikles der små nødder i frøstanden; disse falder til jorden og da de er udstyret med et olieagtigt vedhæng, så sørger havens myrer for frøspredning. Smart, genialt og det sker helt af sig selv.

Blåhatten blomstrer fra juni og hen i august, og endda i mange tilfælde også længere. Den kan bedst li’ fuld sol og en jord, der er lidt sandet og næringsfattig. I min egen have trives de også fint på lidt mere skyggefulde områder og i en normal muldjord.

Om et par dage kan du atter købe almindelig blåhat i frøbutikken. Hvis du ikke allerede har et par eksemplarer i din have, så bør du unde dig selv og insekterne i nærmiljøet, at købe nogle frø og komme i gang med spirring.

Husk du kan få levering fra kun 11 kroner; og der er også mulighed for fri fragt, hvis du køber lidt mere :-)


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar