Grønkål... det grønne pift

oprettet d.

Grønkål... det grønne pift

Grønkål er en dekorativ plante, der får krusede, krøllede blade og har en ret ensartet vækst. Jeg synes, at grønkål kan tilføre pryd og farve i blomsterbedet vinteren igennem, men kan naturligvis også placeres selvstændigt i køkkenhaven. Uanset placering, så bibringer den noget farve til haven de kolde måneder af året, hvor de brune nuancer er fremherskende. Grønkål kan fint stå vinteren igennem, og har fin prydværdi når den er delvis snedækket.

Når jeg udsår og planter grønkål (og palmekål) så er det også af hensyn til kålsommerfuglene. Grønkål er en noget eftertragtet plante for kålsommerfuglen, der lægger sine æg her på bladenes underside.

Man kan naturligvis med fordel sprede ens grønkål rundt i sin have, så afbødes konsekvensen af et ’larvegilde’, der ellers nemt kan tage ret voldsomt for sig af kålbladene. Alternativt kan du også tildække planterne med net i sommerperioden.

I frøbutikken er der tilbud på grønkål og palmekål, og her kan du købe sorten ’Ostfriesische palme’, der har en meget god hårdførhed over for frost.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar